vrijdag 2 september 2022

Als het beessie maar een naam heb...

Souvenir, ultrakort verhaal (Eduard Meinema)

Er is een naam voor alles. Iedere schrijver heeft zijn eigen vocabulaire en geeft zijn ultrakorte verhalen een eigen benaming, bijvoorbeeld Postcard FictionShort Short Story of Flash Fiction. Of ze gebruiken de oude naam - uit de dertiger jaren van de vorige eeuw - Smokelong, omdat het lezen zo lang zou duren als het roken van één sigaret. In deze tijd een gevoelig onderwerp...

De lengte van Flash Fiction is een oneindige discussie. Sommigen beschouwen de 'six word stories' als Flash Fiction. Je weet wel: "For sale. Baby shoes. Never worn." Toegeschreven aan Ernest Hemingway, hoewel ook daarover het laatste woord nog lang niet is gezegd. (Best knap, voor een verhaal van zes woorden). 

'Echte' Postcard Fiction zou op de achterkant van een ansichtkaart moeten passen, pak 'm beet 100 - 250 woorden. Dat zou je vandaag de dag kunnen vergelijken met "Twitterature", Tweets van 280 karakters. 
En zo zijn er allerlei varianten van 6 - 1500 woorden. Want daar ligt toch wel zo'n beetje de grens van wat algemeen als Flash Fiction wordt beschouwd. Vanaf 1500 woorden spreek je over een kort verhaal. Alles wat korter is, mag je een Flitsverhaal, Handpalmverhaal of Ultrakort Verhaal noemen.
Wij houden het op Flash Fiction. Geen verwijzing naar een superheld, maar een naam voor de ultrakorte verhalen die je vanaf deze week iedere vrijdag gratis kunt downloaden. 
Wel even inschrijven natuurlijk... Klik hier, schrijf je in en ontvang (vanaf 25 september) de leukste nieuwsbrieven en gratis (e)books!

Oh: de komende weken zijn we aan het 'proefdraaien'. Je krijgt iedere vrijdag een nieuwsbrief met een gratis extra lang, extra kort verhaal. Ehm? Hoe dat zit lees je in de Friday Flash (de wekelijkse nieuwsbrief met gratis ebooks) van 2 september. 
Wil je liever direct het ultrakorte verhaal "Souvenir" lezen? Klik en download het verhaal gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Where the magic happens

  Daar waar de magie plaats vindt. Door de boeken die ik schrijf, breng ik mijn lezers overal ter wereld. Een goedkope manier van reizen, je...